Επίθεση μάγειρα με μαχαίρι

 

Μια θανατηφόρα επίθεση που έγινε σε πλοίο με σημαία Παναμά έχει σκορπίσει τον φόβο ανάμεσα στο πλήρωμα του, σύμφωνα με τα όσα είπε μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Οι Ινδοί ναυτικοί του MV VSG Pride έχουν αναστατωθεί καθώς ο μάγειρας του πλοίου μαχαίρωσε έναν από αυτούς και επιτέθηκε σε κάποιους άλλους. Οι ναυτικοί οι οποίοι βρισκόντουσαν μεσοπέλαγα την στιγμή τους συμβάντος έχουν στείλει μηνύματα SOS σε Ινδούς αξιωματούχους για την διάσωση τους αφού βρίσκονται στη μέση μιας δολοφονίας και απειλούνται άμεσα.

Ο ίδιος ναυτικός αποκάλυψε ακόμη ότι ο καπετάνιος και ο πρώτος μηχανικός δεν έχουν λάβει μέτρα εναντίον του δράστη και ότι δεν βοηθούν το στενοχωρημένο και υπό πίεση πλήρωμα.

Προς το παρόν, το πλήρωμα ζήτησε από Ινδούς αξιωματούχους να παρέμβουν και να φροντίσουν για την ασφάλειά τους.

Το πλήρωμα αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση τις τελευταίες 15 ημέρες. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο μάγειρας Pham Xuan Hai τους επιτέθηκε καθώς είχε προσβληθεί. Με ένα μαχαίρι πήγε στις καμπίνες του πληρώματος με σκοπό να επιτεθεί και να σκοτώσει τους ναυτικούς.

Ο σοβαρά τραυματισμένος ναυτικός είχε παραπονεθεί στον καπετάνιο, αλλά ο τελευταίος είχε προσπαθήσει να ηρεμήσει την κατάσταση και γελούσε. Καμία φαρμακευτική αγωγή δεν προσφέρθηκε και δόθηκε μόνο ένα φάρμακο που έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο!

Ένας από τους Ινδούς ναυτικούς, ο Suraj Singh ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από τις 25 Απριλίου όταν ο μάγειρας προσπάθησε ξανά να τους σκοτώσει ενώ είχε πετάξει και σκουπίδια έξω από την καμπίνα τους!

Οι ναυτικοί είχαν καταφέρει να αμυνθούν τότε και να πάρουν το μαχαίρι του. Ωστόσο, ο τρίτος μηχανικός είχε προσπαθήσει να κλιμακώσει την κατάσταση δίνοντάς τους κοντάρια για να πολεμήσουν με τον μάγειρα.

Ο μάγειρας ήταν σε κατάσταση μέθης όταν επιτέθηκε. Το πλοίο αυτή την στιγμή είναι δεμένο στο λιμάνι του Tuticorin με τους ναυτικούς να ζητούν επιτακτικά να φύγουν!

Ο επιθεωρητής της ITF K SreeKumar ενημερώθηκε για την κατάσταση και έχει ξεκινήσει ενάργειες σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και το τμήμα θαλάσσιων εμπορευμάτων υπό τον Γενικό Διευθυντή Ναυτιλίας (MMD).

Ο Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας, Ajithkumar Sukumaran, έχει δώσει εντολή στο πλοίο να μην φύγει μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η υπόθεση συνεχίζει να ερευνάται από την τοπική κι αστυνομία.

πηγή:e-nautilia.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.